Strikke eller Hækle med Bomuldsgarn - Garn og tilbehør online | Prisgaranti og gratis fragt fra kr. 449,- Yarno.dk
Bomuldsgarn

Strikke eller Hækle med Bomuldsgarn

Hvad skal man være særlig opmærksom på inden man hækler med bomuldsgarn.

Bomuldsgarn
Bomuldsgarn

Bomuldsgarn er ideelt til strikke og hækle nu hvor vi bevæger os i ind i de varme tider på året. Bomuld er behagelige fordi de indeholder fibre som skaber åndbarhed og er meget holdbare og robuste. Som regel vil bomuldsgarn ikke strække sig og giver altid jævne resultater.
Bomuldsgarn er velegnet til baby og børnetøj, da det ikke kradser og kløer, men det er dog kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan hækle eller strikke med Bomuldsgarn.
Bomuld er både holdbart, nemt at arbejde og ikke det dyreste garn at købe, det kan købes helt ned til kr.7.50,- pr garn nøgle i 50 gram.

7 gode råd til dig der skal hækle eller strikke med Bomuld.

1. Vægten på garn har en betydning.

Bomuldsgarn har en tendens til at være tungt især når det regner og bliver vådt. Derfor skal man være særlig opmærksom på vægten af det garn man vælger ved valg af projekt. Lette tråde vil strømpeprojekter vil være ideelt, mens tykke og tunge garn til tæpper og store kurve vil være det rigtige valg.

2. Bomuldsblanding bedre til beklædning.

Bomuld strækker sig ikke, og kan godt være fast og stramt for beklædninger hvor er er behov for mere elasticitet. Til disse projekter anbefaler vi bomuldsblandinger. Det kunne evt. væres en blanding af Bomuld og Merinould.

3. Bomuld bliver blødere ved vask.

Med tiden vil du bemærke, at dine bomuld bliver blødere og blødere. Hvis du strikker eller hækler noget som sider for stramt, skal du bare smide det i maskinen ud fra vaskeanvisningerne. Det vil gære det blødere og dermed også give sig lidt.

4. Vælg den rette hæklenål til Bomuldsgarn

Bomuldsgarn glider meget på hæklenålen hvis den har en glat og poleret overfalde. Det er derfor en god ide, at vælge en mat hæklenål. Du kan finde den rette hæklenål på nettet

5. Kend til begrebet ”Merceriseret” Bomuld

Merceriseret bomuld er behandlet på en speciel måde, som giver den mere skinnende look en almindelig bomuld. Der er dog både fordele og ulemper. Merceriseret kan være mindre absorberende en almindelig Bomuldsgarn

6. Hvad er 8/4 Bomuldsgarn og hvad betyder det?

Man ser tit at bomuldsgarn hedder enten 8/4 eller 8/8. Det er en indikation for garnets tykkelse og hvor mange tråde det er spundet med. 8 tallet er tykkelsen på garnet og 4 betyder det er spundet med 4 tråde og 8 tråde hvis den hedder 8/8

Læs mere om Bomuldgarn på nettet

Du er nu klar til at hækle med Bomuldsgarn.

/Yarno.dk

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *